Over

Hallo, ik ben Daria en ik ben zo blij je hier te zien!

Hoewel Corona veel heeft verknoeid, zijn er ook goede dingen ontstaan: we zijn gaan inzien dat urenlang op kantoor zitten of in de file staan niet altijd een nodige ervaring kan zijn; dat de band met familie en vrienden echt belangrijk is, ook al zijn ze mijlenver weg; dat we veel te vaak niet naar ons lichaam luisteren en vergeten ervoor te zorgen. Dat we eigenlijk niet ver hoeven te reizen of op een perfect moment hoeven te wachten om een verlichtende ervaring te hebben. Dat er misschien een andere manier is... Misschien voel je het ook...

Dit werd de aanleiding om YogiBox in het leven te roepen: als toolbox én als een gezellige ruimte voor verbinding met eigen lichaam.

Het leven staat ook niet stil: binnenkort is YogiBox te vinden op een andere locatie:)

Lichaam als een weg

Ik heb altijd geloofd (en ervaren) dat alles wat we meemaken zijn sporen nalaat in ons lichaam. Ik geloof ook dat door met het lichaam te werken kunnen we niet alleen de fysieke, maar ook de emotionele pijn en spanning loslaten en ons leven op een dieper niveau veranderen. Zodat we vanuit onze essentie in het leven kunnen staan en ons volledige potentieel kunnen benutten.

Afgestudeerd als psycholoog, heb ik ondervonden dat praten over onze problemen op bepaald moment niet meer genoeg is. En dat bijvoorbeeld meedoen aan een yogales en daadwerkelijk leren de spanning, resonerend in je lichaam, te voelen; leren het ruimte te geven en er gewoon met compassie bij te blijven, zonder oordeel, veel meer kan betekenen.

Ontdekken van yoga

Door deze zalige mogelijkheid van yoga te ontdekken, had ik vele jaren deelgenomen aan de zalige Hatha, Vinyasa, Yin lessen van Melanie en andere docenten, toen ik bij gelegenheid (dank je, Luc!:)) de voor mij geheel nieuwe Pralaya yoga bij Justine Bens ontdekte.

En omdat ik al een tijdje op zoek was naar een yoga teacher training voor meer verdieping, was ik meteen op de intensieve manier begonnen, met het volgen van een 500hr Teacher Training Program, met daaraan toegevoegd een 200hr Vinyasa Teacher Training. En het heeft mijn leven veranderd:) 

Ontdekken van Pralaya

Toen ik met Pralaya Yoga begon, vond ik het eerlijk gezegd helemaal niet tof. 

Waar waren al die vloeiende bewegingen, de flow en gekke asana's zodat ik de stress eruit kon ademen? Waarom moest het zo exact zijn? En hoe kon ik mijn gluteus maximus (mijn zitvlak in gewone taal) actief houden als ik ze in sommige houdingen niet eens kon identificeren?! 

Maar ik was nieuwsgierig en bleef doorgaan. En mijn lichaam begon te veranderen, de oude pijn en stress los te laten, zodat ik plotseling vrij in een easy pose op de grond kon zitten zonder pijn in mijn onderrug, genieten van de Duif en voelen dat mijn lichaam sterker, flexibeler, vrijer en wijzer wordt.

Ontdekken van TRE®

In mijn dagelijkse yoga beoefening kwamen af en toe wat dingen uit verleden te boven, waar ik geen raad mee kon. Toen kwam TRE® op mijn pad en veel puzzelstukjes bij elkaar begonnen te passen.

Door inzichten over het autonoom zenuwstelsel en stress respons begon ik mijn patronen te herkennen en te begrijpen, waardoor ik zachter naar mezelf en anderen kon kijken. Ik leerde ook hoe we de staat van ons zenuwstelsel kunnen (co)regulieren als het even uit balans is en hoe we de (diepe)spanning kunnen loslaten. Zonder veel bla-bla, gewoon doen...

Graag deel ik de inzichten uit Pralaya yoga en TRE® met je mee ❤️

Tot op de mat! The place is here, the time is now...

xxx Daria

- certificaten & training -

 • Gecertificeerde TRE-Provider (Tension Releasing Exercises), Doomernik Training & Coaching, 's Hertogenbosch, Nederland, 2021-2022
 • TRE Advanced. Read The Body, Cheda Mikic & Dialoogplus, België, 2023
 • Gecertificeerde Pralaya Yoga Teacher, Justine Bens Yoga, Belgium, 2019-2023 (500 hr) 
 • Gecertificeerde Vinyasa Yoga Teacher, Aura Wellness Center, Attleboro, USA, 2021 (200 hr)
 • Specialisatie Sportblessures, Justine Bens Yoga, Belgium, 2022-2023
 • Training Meditations to Change Your Brain, LinkedIn Learning, 2022
 • The Vagus Nerve Miracle, DailyOm, 2024
 • Taal voor Trauma, Ybe Casteleyn Trainingen, 2024

- andere relevante diploma's -

 • Master in de Pedagogische Wetenschappen - Geaggregeerde voor het secundair onderwijs - groep 2. Pomor State University, Rusland

  Erkenning volgens de gelijkwaardigheidsprocedure van buitenlandse diploma's en studiegetuigschriften met de Vlaamse academische graad. Originele titel diploma: Pedagoog - psycholoog (specialisatie: kinderen van pre-schoolse leeftijd met cognitieve en fysieke beperkingen)