- TRE® -

- spanning ontladende oefeningen -

- Wat is TRE® -

TRE® (Tension Releasing Exercises) is een internationaal zeer bekende zelfhulpmethode, ontwikkeld door Dr. David Berceli, om diepe (chronische) spanning en dagelijkse stress los te laten.

Deze methode bestaat uit 7 toegankelijke oefeningen. De oefeningen stellen het lichaam en het zenuwstelsel in staat om ons natuurlijk zelfgenezend vermogen te activeren en (diepe) spierspanningen te ontladen die zijn ontstaan door shock, stress, angst of trauma. 

Deze oefeningen helpen om stress of trauma's te verlichten, mentale burn-out te voorkomen, het evenwicht te herstellen en kracht op te bouwen.

Als resultaat krijg je meer innerlijke rust en vrede, kan je makkelijker met stresserende factoren omgaan en spanning op een veilige manier loslaten.

Deze eenvoudige oefeningen zijn zeer aan te bevelen voor mensen die in het dagelijks leven chronische stress ervaren of trauma's hebben opgelopen.

- Waarom TRE® - 

- Hoe werkt TRE® - 

Universeel reageert ieder lichaam op dezelfde manier bij vervelende en/of gevaarlijke gebeurtenissen: met fight / flight / immobiliteit respons. In een primaire reactie trekken we bepaalde spiergroepen samen, die ons meest kwetsbare gedeelte van het lichaam beschermt: de onderbuik.

De psoas spieren verbinden de rug met het bekken en de benen. Bij een gevaarlijke of stressvolle situatie trekken deze spieren samen totdat het gevaar verdwenen is. Als herstel wil het lichaam hierna 'trillen/schudden' met de spieren om los te kunnen komen van de beschermende spanning.

Dat is wat je zowel kleine kinderen als ook dieren ziet doen na stressvolle gebeurtenissen.

Doordat de krachtige psoas spieren trillen, in het centrum van ons lichaam, resoneert dit in het hele lichaam door. Hierdoor worden (diep-chronische) spanningen op natuurlijke wijze opgelost.

Volwassenen hebben dit belangrijke trillen helaas vaak onderdrukt en afgeleerd. Dit mechanisme wakkeren we op een veilige manier opnieuw aan met TRE®.

Zelfreguliering

Echter kan het lichaam pas loslaten als het veilig, ontspannen en in het hier en nu is. Daarom besteden we tijdens de sessies heel veel aandacht aan de technieken van zelfregulering zodat een release op een veilige en comfortabele manier kan gebeuren. En het zijn heel handige vaardigheden die je dagdagelijks kan inzetten!

Meer informatie over TRE® vind je hier:

Belangrijk

  • TRE® vervangt op geen enkele manier een medische en/of psychologische behandeling. Het spreekt voor zich dat je bij gezondheidsproblemen jouw arts en/of psycholoog raadpleegt. 

- Vraag je TRE®-sessie aan -

Omdat het lichaam tijd nodig heeft om het proces te vertrouwen, en de geest - om de oefeningen te onthouden en zelfregulatie aan te leren, raad ik je aan om minstens 3 sessies met een erkende provider te volgen (maar de keuze is natuurlijk aan jou). Je kunt het individueel doen, in duo met bijvoorbeeld je vriend of partner of in groep.

Daarna heb je een gemakkelijk & efficiënt ontspanningsinstrument voor het leven, dat je overal mee naartoe kunt nemen en zelf kunt beoefenen.

Wat kan je verwachten?

  • sessie van 90 min
  • korte introductie van TRE® en achtergrond van stress respons en overlevingsmechanismen
  • 7 eenvoudige oefeningen
  • basis van zelfregulatie
  • begeleiding tijdens en na de sessie
  • boekje met de oefeningen om thuis verder aan de slag te gaan*

*bij de aankoop van een reeks

Privé sessie

1 individuele sessie van 90 min

€75

Reeks van 3 individuele sessies

3 individuele sessies van 90 min

€210

Duo-sessie

1 duo-sessie van 90 min, prijs p/persoon

€55

Reeks van 3 duo-sessies

3 duo-sessies van 90 min, prijs p/persoon

€150

Groepssessie

1 groepssessie van 90 min, prijs p/persoon, max 4 personen

€45

Reeks van 3 groepssessies

3 groepssessies van 90 min, prijs p/persoon, max 4 personen

€120

Contacteer me om je TRE®-sessie te reserveren