Artikels

Er gebeurt zoveel tijdens de yogalessen en TRE-sessies, dat er een blog voor nodig is:) Hier ontdek je meer over yoga, TRE®, zelfregulering en bewustwording

Familiekarma

16-04-2024

Het lag een tijdje op mijn bureau - dit artikel van Susan Smit dat ik intussen meerdere keren heb gelezen. Het voelde als herkenning: zowel bij mijzelf, als bij cliënten die ik intussen begeleid heb in hun TRE-proces (Trauma and Tension Releasing Exercises).

Neerwaartse Hond in Pralaya verschilt van de klassieke yoga en vereist meer kracht en aandacht voor detail. Beide vormen van Neerwaartse Hond blijven echter een geweldige houding voor je lichaam.

Het is makkelijker regelmatig yoga te doen als je op een retraite bent of wanneer yoga je werk is (happy me:)), maar wat als je moet jongleren met werk, gezin en huishouden? Dat is wat ik heb geleerd bij het zoeken naar een balans tussen mijn eigen yoga-practice en de rest van mijn verplichtingen:

Wij mensen zijn ongelooflijk inventief! We creëren talloze strategieën om met uitdagende ervaringen om te gaan :) Vaak erven we deze strategieën van onze ouders en passen we ze onbewust toe. Ze dienen ons goed en helpen ons zelfs succesvol te functioneren, tot op een bepaald punt...

Er heerst soms het idee dat yoga alleen draait om zen, rust en stretchen. 🧘‍♀️ En dat als je tranen, woede, irritatie, pijn in de les voelt opkomen, dat hoort het hier niet bij en er is oftewel iets grondig mis met je of zijn deze lessen niet voor je weggelegd.

Flow Magazine gelezen en wat wijsheid voor elke dag gevonden: over de verwachtingen, teleurstellingen en het besef dat het alleen in ons hoofd zit:))) Scroll maar!